Uit de kast werkt beter

 Op 11 oktober is het Coming Out Day!


Dit vinden wij een belangrijke dag om bij stil te staan. Wat je seksuele geaardheid of genderidentiteit ook is, je moet je veilig en vrij voelen binnen PostNL om uit de kast te zijn. Jezelf kunnen zijn en geaccepteerd worden voor wie je bent, is de basis voor een inclusief PostNL.

Onze stelling is: Uit de kast werkt beter!

Uit de kast durven komen en zijn binnen PostNL is niet altijd vanzelfsprekend; daarom blijven wij aandacht vragen voor het onderwerp. PostNL Pride heeft daarom Coming Out Day posters laten maken (zie hieronder). Deze worden op alle PostNL locaties gehangen op de dag zelf. Dit zorgt voor zichtbaarheid en meer bewustzijn, en hopelijk goede gesprekken over hoe je samen een veilige werksituatie kan maken voor iedereen.

Naast de posteractie, zullen er op Coming Out Day (11 oktober) op de locaties waar het kan, Pridevlaggen worden gehesen. Ook gaat een deel van het PostNL Pride-bestuur bij het Internationale sorteercentrum (IMEC) in Den Haag op bezoek, om daar een Pridevlag aan te bieden. Deze vlag krijgt tijdelijk een plek tussen alle vlaggen van landen die daar hangen.

Onze Directeur en sponsor van PostNL Pride - Herna Verhagen - heeft een filmpje opgenomen waarin ze stelling neemt over Coming Out en inclusiviteit binnen PostNL. Deze is vanaf morgen via Mijn PostNL en diverse social media te zien.

PS: kijk of je de speciale PostNL Pride posters al kunt zien hangen op jouw PostNL-locatie. Laat het weten als hij er niet hangt, dan gaan we dit alsnog proberen te regelen.

Wij wensen jullie een happy Coming Out Day!!

PostNL Pride Coming Out Day Poster